Вриједни поклони бивших гимназијалаца

Матуранти генерације 1966/1967. године одржали су час 28. маја, у Свечаној сали Гимназије. Том приликом, господин Славко Шепић, ученик те генерације, који је радио и као професор руског језика у нашој школи, поклонио је школској библиотеци 121 књигу за 121. рођендан Гимназије. Међу поклоњеним књигама налазе се и сабрана дјела Петра Другог Петровића Његоша, Фјодора Достојевског, Сергеја Јесењина, Александра Пушкина, Лава Толстоја, Михаила Љермонтова, затим дјела Ива Андрића, Михаила Лалића, дјела многих других црногорских писаца и писаца са нашег говорног подручја, као и уџбеници и приручници. Посебну драж има књига Николе Лопичића ,,Глад и камен“, са посветом, коју је Славко Шепић добио као награду од Наставничког вијећа 1967. године за одлично учење и примјерно владање.

Ова дивна генерација објавила је и Монографију ,,Матуранти Пљеваљске гимназије 1966/67 – стварност и снови“ која даје романсиране биографије ученика и на занимљив начин одражава дух генерације. Приређивач Монографије је мр Миле Вранеш.

На поклон смо добили и књигу Војкана Т. Бојовића ,,Пљеваљска 1947.“.

Директорица Бојана Грујић је у име школе упутила најискренију захвалност на овим непроцјењиво вриједним поклонима.

„Не морам да трагам далеко да бих пронашао блага и драгоцјености. Откривам их сваки пут када посјетим библиотеку.“ – Мајкл Ембри, писац, новинар и репортер