Једнодневни излет на релацији Горажде – Вишеград – Мокра Гора – Дрвенград – Златибор

У недјељу, 29. маја, за ученике наше школе организован је једнодневни едукативно-забавни излет на релацији Горажде – Вишеград – Мокра Гора – Дрвенград – Златибор.

Излет је реализован на иницијативу Тима за предузетништво као награда за предан рад и успјешан наступ на Сајму женског стваралаштва, а у сарадњи са члановима клуба „Млади предузетници”, Планинарско-извиђачком секцијом, Волонтерским клубом и Ученичким парламентом.

На излет је отишло 40 ученика, заједно са професорима Асимом Кухињом, Витомиром Кнежевићем, Адисом Малагић, Снежаном Вуковић, Лазаром Аранитовићем и педагошкињом Иваном Вукашиновић. У пратњи су били и др Раденко Џарић, др Лидија Џарић и Игор Пурић, као представник Општине Пљевља.

Ученици су у Вишеграду посјетили мост Мехмед-паше Соколовића и Андрићград/Каменград. Посјетили су и прелијепу Мокру Гору, етно-село Дрвенград – град филма и Златибор, једну од најомиљенијих туристичких дестинација Србије.

Имали су и посебна задужења. Наиме, уласком у свако мјесто у коме је планирана пауза презентовали су већ припремљени материјал о његовој историји и знаменитостима. Ово је била изванредна прилика за наше ученике, који су били у улози туристичких водича, да покажу колико познају културно-историјске аспекте овог подручја, али и да уче једни од других. Посебно треба истаћи предавање професора Лазара Аранитовића о историји моста Мехмед-паше Соколовића на самом мосту.

Надамо се да ће у будућности бити још више оваквих облика теренске и савремене наставе.

Калина Јечменица, II4