Волонтери Гимназије „Танасије Пејатовић” и Средње стручне школе учествовали у радионици промовисања солидарности и поштовања

Друга активност која је била посвећена обиљежавању Међународног дана волонтера јесте радионица промовисања солидарности и поштовања, организована у просторијама НВУ „Зрачак наде” и ЈУ Дневни центар Пљевља.

Учесници радионице били су волонтери: Илхана Турсумовић, Зорана Попадић, Јелена Јапунџић, Џемила Турсумовић (Гимназија „Танасије Пејатовић”), Анђела Пуповић, Дуња Џаковић, Милева Гогић, Марија Глушчевић и Арсела Ибрахимовић (Средња стручна школа).

Лијепо смо се упознали и повезали са нашим волонтерима, који су нас посјетили са професорицом Адисом Малагић, тако да нам је радионица била јако занимљива.

Увод у радионицу била је едукативна игра „Живот из мог угла”, из које смо научили много тога једни о другима, како бисмо боље разумјели и поштовали различитости.

Према ријечима волонтера, бити у улози особе са инвалидитетом, чак и на тренутке, кроз игру, помогло им је да боље схвате суштину живота: бити срећан у сваком стању, сваком моменту и усрећити људе око себе.

Лејла Кадић Калајџија, програмска директорица НВУ „Зрачак наде”