Уприличен посебан програм за Дан Енглеске и Свјетски дан књиге и ауторских права

У топлом загрљају школске библиотеке, Секција енглеског језика је у уторак, 23. априла, извела посебан програм поводом Дана Енглеске и Свјетског дана књиге и ауторских права.

Раскош талената наших ученика: Ане Грујић, Софие Голубовић, Нађе Станић, Јелене Јапунџић (одјељење I1), Марије Шубарић, Луке Терзића, Асје Драгашевић, Илије Лучића (одјељење I2), Лене Додеровић, Ане Кнежевић, Михаила Кнежевића (одјељење I3), Луке Јеловца (одјељење II2) и Калине Јечменице (одјељење IV4) изњедрила је магију енглеског језика и књижевности, која је очарала све присутне.

У оквиру програма приређен је и наградни литерарни конкурс на тему „Тhе Power of Languagе: How Words Shape Our World“, а награде најбољима спонзорисао је Секретаријат за културу, социјална и друга питања Општине Пљевља. Побједник конкурса је Сергеј Лаушевић, а друго мјесто освојила је Лејла Харбић, обоје из одјељења II3. Трећепласирана је била Ана Кнежевић, из одјељења I3. Специјална награда, за изузетан допринос раду Секције енглеског језика, додијељена је Маши Лончар, још једном члану колектива II3.

Не треба заборавити да су иза кулиса професорице Невена Томић и Сања Голубовић несебично посветиле своје вријеме организацији догађаја, бринући се да све протекне беспријекорно. Њихова преданост и љубав према језику и књижевности дала је посебан сјај догађају.

Овај тридесетоминутни програм није само обиљежио два важна датума у свјетском календару културе и цивилизације, већ је био и подсјетник на снагу заједништва и љубави према енглеском језику. Био је то посебан тренутак који ће се дуго препричавати у школским клупама.

Маша Лончар и Анастасија Митровић, II3