Ученици и професори Гимназије у сарадњи са Општином Пљевља обиљежили Дан планете Земље

Ученици и професори Гимназије учествовали су у понедјељак, 22. априла, поводом Дана планете, у акцији чишћења отпада, у оквиру пројекта „EU4МЕ: Оснаживање општина за европско ангажовање“. Пројекат је подржан од стране Министарства европских послова Црне Горе.

Прва у низу активности започела је сађењем стабла јавора на зеленој површини код Паметног језера. Стабло је засадио наш професор Данко Деспотовић, један од најбољих промотера здравих стилова живота у Пљевљима.

Затим је спроведена акција чишћења отпада уз регионални пут Пљевља – Дајевића Хан – Метаљка, којој су се придружили ученици другог и трећег разреда гимназије, чланови Волонтерског клуба, предвођени професорицом Адисом Малагић.

Догађају су присуствовали представници Општине Пљевља и представници ДОО „Чистоћа“, који су пружили оперативну и техничку подршку, као и Туристичка организација Пљевља, која је свој допринос дала кроз израду инфо табли. Након напорног рада, на иницијативу предсједника Општине др Дарија Вранеша и његових сарадника, организовано је дружење у ресторану „Милет башта“.

Сваки корак који предузмемо да заштитимо природу, смањимо загађење и очувамо природне ресурсе, директно утиче на квалитет нашег живота и живота будућих генерација.

„Природа не познаје отпад. Све што се баци у природу, враћа се нама.“ – Рејчел Карсон

Миљана Дромљак, III1