Дан књиге – на другачији начин

Сваке године се у нашој школи Свјетски дан књиге обиљежава на посебан начин. Тако је било и овај пут. Професорица Наташа Цмиљанић и ученици првог, другог и трећег разреда који уче руски језик израдили су мајице са насловима и илустрацијама својих омиљених књига како би, на другачији и оригиналан начин, показали љубав према писаној ријечи. Прво су разговарали о најдражим дјелима а затим су, обучени у мајице са ликовима својих омиљених књижевних јунака, бирајући цитате или илустрације који су их највише инспирисали, закорачили у школски хол и састали се у срцу Гимназије – школској библиотеци.

Мајице су биле јединствене и одражавале су књижевни укус сваког појединачно. Неки су додавали ручно нацртане илустрације, док су други бирали типографије за своје омиљене цитате. Ученици су с поносом носили своје креације, дијелећи приче и инспирацију иза њих.

Ламија Авдовић, посебно надахнута и талентована ученица другог разреда, потрудила се да једну стару, бачену књигу врати у живот и подари јој крила својом маштовитошћу и креативношћу. И нас је надахнула да сањамо и летимо.

Наша гимназија, на Дан књиге, није само славила љепоту књижевности, већ је подстакла и културу читања и учења. Ово је био дан када су се отворила врата маште и знања и обогатила душе свих присутних књижевним благом.

Хвала свима који су учествовали и дали свој допринос, а највећу захвалност дугујемо професорици Наташи за ову сјајну идеју!

Божица Ћурчић, I2