Свечана додјела признања, диплома и награда

Данас је у реновираном и естетски преуређеном простору наше библиотеке уприличена свечана додјела признања, диплома и награда. Добитници су најуспјешнији учесници на школском такмичењу у знању и њихови ментори, као и најистакнутији појединци на плану ваннаставних активности у првом полугодишту.

На почетку, окупљенима се обратила директорица Бојана Грујић, нагласивши притом сљедеће: „У свим гимназијалцима расте и зналац и умјетник и волонтер и спортиста и ентузијаста. Жеља нам је и обавеза да то брижљиво његујемо до оног момента када на свечаној додјели матурских диплома и у традиционалној матурској шетњи не видимо лица способних младих људи, спремних да преузму пуну одговорност за друштво.“

За једно од прва три мјеста на школском такмичењу у знању и за исказан труд дипломама и књигама награђени су сљедећи гимназијалци: Лазар Томић, Сергеј Лаушевић, Ана Кнежевић, Софија Кнежевић, Раде Ђондовић, Павле Цвијовић и Калина Јечменица (енглески језик); Миљана Дромљак и Емилија Марић (француски језик); Миљана Перуничић, Тијана Јеловац и Миљан Секулић (руски језик); Зара Дељковић, Даница Пивљанин и Михаило Кнежевић (физика); Маша Лончар и Селма Лојо (математика); Асја Драгашевић и Моника Стевановић (хемија); Нађа Станић, Зорана Попадић, Софиа Голубовић, Емина Златанић, Наташа Петровић и Лука Кнежевић (биологија); Алекса Петровић, Василија Лековић, Дуња Драгашевић и Филип Дробњак (историја).

За поменуте резултате, али и за педагошку пожртвованост признањима су награђени ментори наших такмичара, професори: Невена Томић, Весна Кастратовић, Сања Голубовић, мр Љиљана Бајчетић, Наташа Цмиљанић, Тања Драгашевић, Јелена Вуковић, Елвира Храстовина, Мирјана Деспотовић, Љубисав Боричић, Ивана Клачар и Мирјана Мрдак.

Признањима и књигама наградили смо и школски дебатни тим у саставу: Тања Лакетић, Сергеј Лаушевић и Лазар Томић. Они су освојили прво мјесто на овогодишњем издању „Мислионице“ у организацији РТЦГ, а Сергеј Лаушевић је освојио треће мјесто појединачно. Признање је уручено и менторки наших побједничких дебатера, професорици Маиди Делић.

Тања Лакетић је признањем и књигом награђена за прво мјесто и титулу најбоље интерпретаторке ауторске поезије на манифестацији „Афирмишимо младе књижевне ствараоце до 18 година“. За овај велики успјех признање је додијељено и Тањиној менторки, професорици Нади Рондовић.

За несебично и предано учешће у креирању и реализацији свечаног програма за Дан школе признања су добили сљедећи гимназијалци: Дуња Сокић, Сергеј Лаушевић, Раде Ђондовић, Алекса Књегињић, Емина Златанић, Асја Драгашевић, Милица Лончар и Харун Авдовић. Професорице Невена Томић, Сања Голубовић и Адела Дркић добиле су признања за детаљно и посвећено осмишљавање и реализацију свечаног програма, оригиналан сценарио и презентацију.

Професорицама Ивани Клачар и Адели Дркић припало је признање за исцрпно уређивање овогодишњег издања „Гласа Гимназије“.

Професорица Љиљана Бајчетић добила је више него заслужено признање за јавни час на тему историјата наше школе поводом 122. рођендана.

У склопу свечаног обиљежавања 122. рођендана Гимназије традиционално је у холу школе приређена колективна изложба ученичких радова. Тим поводом, признањима су награђени ванредно талентовани и креативни чланови ликовне секције: Василија Лековић, Милица Јеловац, Александра Мрдаковић, Нађа Јелић, Алма Дурутлић, Софија Кнежевић, Матија Цупара, Маша Лончар, Ивана и Петар Живковић. Менторка, професорица Жаклина Мрдовић, такође је награђена признањем.

За сјајно прво мјесто на ликовно-литерарном конкурсу у организацији Народне библиотеке „Стеван Самарџић“, приређеном у част Његошевог дана, признањем и књигом награђена је Василија Лековић, а њена менторка, професорица Жаклина Мрдовић, добила је признање.

Елена Гачевић је признањем и књигом награђена за освојено друго мјесто на Међународној онлајн олимпијади из руског језика. За овај изузетно значајан успјех признање је добила и Еленина менторка, професорица Наташа Цмиљанић.

Дуња Драгашевић, Лара Мазалица, Миљана Дромљак и њихова менторка, професорица Адиса Малагић, од своје школе су добиле признање за израду едукативне брошуре „У праву си“.

Софиа Голубовић је признањем и књигом награђена за освојено друго мјесто на конкурсу врло инспиративне теме „Емпатија, ти и ја“, у организацији Секретаријата за спорт и младе. Признањем је такође награђена њена менторка, професорица Нада Рондовић.

Програм свечане додјеле медијски су испратили РТПВ и Пљеваљске новине.

Срдачне честитке свим нашим добитницима, ученицима и професорима!

 

Текст и фотографије: Адела Дркић, професорица