Гимназијалци у посјети код предсједника Општине Пљевља

Након што смо на званичним страницама Гимназије објавили да је професорица Мирка Попадић, као менторка, уручила поклоне пристигле из Бора за ученике Емилију Марић и Огњена Вранеша, а за освојено прво мјесто на Међународном информатичком такмичењу „ИНФОС 2023“, услиједио је позив од стране предсједника Општине др Дарија Вранеша да будемо његови гости. Пријатно изненађени, са задовољством смо прихватили позив и обавили посјету у уторак, 30. јануара.

У веома пријатној атмосфери, са предсједником смо разговарали о значају гимназијског образовања за даље школовање, али и о горућем проблему одласка младих људи из Пљеваља. Предсједник је савјетовао ученике да уче и образују се и истакао да ће се знање увијек цијенити.

Изузетно нам је драго што је први човјек нашег града исказао уважавање према постигнућима гимназијалаца.

У име ученика и у своје лично име захваљујем на позиву и још једном желим посебно да напоменем да нам је учињена велика част.

Предсједник је изразио жељу да на неки начин награди ученике и најавио да ће Емилији и Огњену у име Општине поклонити по један лаптоп рачунар. Премда смо нагласили да је за нас сасвим довољно што нам је омогућен пријем код предсједника Вранеша, најсрдачније захваљујемо и на овом племенитом гесту.

Мирка Попадић, професорица информатике

Фотографије добијене љубазношћу Кабинета предсједника Општине Пљевља