Свечана додјела диплома ,,Луча“ генерацији матураната 2022/23

„И како „удар нађе искру у камену”, ево нас на врху планине.
Зато сада у име свих нас који су овдје јер имају све петице, и у име оних којима су фалиле нијансе да дођу до свих петица, желим да кажем: Бићемо најбољи ако у сваком послу дамо од себе максимум, бићемо најбољи ако чувамо своју породицу и друге од себе, бићемо најбољи ако у овом изазовном времену будемо чувари своје традиције и правих вриједности, ако постанемо добри људи. Бићемо најбољи ако не заборавимо свој град, своју школу, професоре и родитеље…”  
Софија Милић, матуранткиња
У уторак, 13. јуна 2023,  уприличена је свечаност додјеле диплома ,,Луча“ генерацији матураната 2022/23. Програм, који се састојао од поетских и прозних радова бивших ученика Гимназије, замишљен је као посебна врста мотивације за садашње генерације да својим радом и интелектуалним сјајем достигну и надмаше своје претходнике. Присутне је у име матураната емотивним обраћањем поздравила Софија Милић, а пригодним говором обратили су им се и директорица Бојана Грујић и предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, који су им потом уручили дипломе и награде. Посебно је запажен и изврстан наступ Градског мјешовитог хора под руководством професора Петра Јокића.
За одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у цјелокупном досадашњем школовању, ,,Луче“ су добили: Данијел Боричић, Јана Ђуровић, Јанко Јеловац, Тајра Катана, Софија Милић, Андрија Прерадовић, Валентина Алорић, Славица Дробњак, Јелена Јеловац, Марко Дамјановић, Огњен Лечић, Марија Пејатовић, Јана Петровић, Татјана Рабреновић, Ена Табаковић, Миа Вуковић и Матија Секулић.
За одличан успјех и примјерно владање у цјелокупном досадашњем школовању награђени су: Дијана Боричић, Андреа Маринковић, Андрија Мијатовић, Јана Секуловић, Рајко Брајковић, Алекса Цвијовић, Ивана Гледовић, Лука Минић, Гордана Зорић, Ива Перуничић, Тарик Махмутовић, Амин Харбић, Сузана Мазалица, Андријана Мрдак, Милица Прерадовић, Теодора Шљукић, Давид Јоксимовић и Виктор Нухановић.
Најсрдачније честитамо нашим лучоношама и желимо им много успјеха у даљем школовању!