Професорица Невена Томић у интернационалном програму из медијске писмености

Након објављеног конкурса Америчког савјета за међународно образовање, Невена Томић је одабрана за учешће у програму Media Education Exchange Talks: Western Balkans.

Ради се о програму из медијске писмености, који организују Амерички савјети за међународно образовање, Балкански фонд за демократију, кроз један од пројеката Њемачког Маршаловог фонда САД, и Амбасада Краљевине Норвешке у Београду.

У програму учествује тридесет наставника из шест земаља региона, подијељених у групе од шест учесника – по један из сваке земље. Досадашње активности су обухватиле рад на групној изради курикулума, на основу ког се изводи обука из медијске писмености за студенте универзитета у региону. Након тренинга, студенти ће вршити обуку за ученике средњих школа, под менторством поменутих наставника. Припремне активности и израда курикулума су спроведене у новембру и децембру, а у току је обука студената. Менторство студентима ће се вршити у предстојећем периоду. Пројекат се завршава у јуну ове године.

Циљеви програма су спречавање дезинформација и пропаганде, ширење медијске писмености, рушење предрасуда и јачање сарадње у области културе и образовања у региону.