Професор Данко Деспотовић учесник трке „Истра 100 миља“: још један у низу његових маестралних атлетских успјеха

Професор Данко Деспотовић додао је у своју колекцију задивљујућих спортских и атлетских успјеха и трку „Истра 100 миља“, одржану у Умагу, од 4. до 8. априла.

У друштву преко двије хиљаде изванредних спортиста из свих крајева свијета, у одличној атмосфери и кроз очаравајуће истарске пејзаже, наш професор Данко истрчао је за 20:57:31 трасу од 110 км и тиме оборио лични рекорд!

Трка „Истра 100 миља“, коју одликује фантастична организација и која је бренд свјетског нивоа и магнет за све љубитеље здравих стилова живота, укључује и веома захтјевне дионице. Самим тим је успјех професора Данка још значајнији.

За овај изразито изазован подухват, професор Данко припремао се у родном граду.

Лијепо је чути и прочитати да један Пљевљак тако ненаметљиво а импресивно проноси име свог града, а још је љепше кад знамо да је то наш професор и колега. Професор Данко је прави примјер реда, рада, дисциплине, самоодрицања зарад постизања великог циља, здравог живота и љубави према сопственој професији. Гимназијалци имају професора – савршеног узора, који живи оно што предаје и коме је вокација истовремено и мисија.

Честитамо, маестро!

Адела Дркић, уредница „Гласа Гимназије“