Признања за менторе и чланове кошаркашког, атлетског и предузетничког тима Гимназије

У четвртак, 19. октобра, на сједници Наставничког вијећа, директорица Бојана Грујић уручила је признања нашим кошаркашима, атлетичаркама и чланицама предузетничког тима, а поводом њихових бриљантних резултата остварених у мају, јуну и јулу 2023. године. Признања су уручена и менторима – професорима Данку Деспотовићу, Адиси Малагић и Горану Марјановићу.

Подсјећања ради, кошаркашки тим Гимназије, у чијем саставу су били Павле Цвијовић, Лазар Пуповић, Павле Пуповић, Алекса Ненадић, Лука Рубежић, Јанко Петровић, Филип Свркота, Андрија Старчевић, Бранко Табаш, Матија Ћаћић, Лазар Мојовић и Милош Милинковић, освојио је треће мјесто на Европском школском првенству, у Скопљу, у јуну 2023. године. Ментор ученицима био је професор Данко Деспотовић.

Татјана Мрдак освојила је прво мјесто у трци на 100 метара на државном првенству у атлетици, на школским спортским играма ученика Црне Горе, у мају и јуну 2023. године. На истом такмичењу, Ивана Миликић, Татјана Мрдак, Анђела Лончар и Ајра Герина освојиле су друго мјесто у штафетној трци 4×100 метара. Ментори ученицама били су професори Данко Деспотовић и Горан Марјановић.

Наше младе предузетнице – Мартина Свркота, Емина Златанић, Весна Јовић, Јана Томчић и Тамара Чоловић освојиле су награду „Европска школа 2023” на Европском такмичењу ученичких компанија, у Истанбулу, у јулу 2023. године. Менторка ученицама била је професорица Адиса Малагић.

Како је у свом уводном обраћању и нагласила директорица Грујић, сви они су на најљепши могући начин представили вриједности мисије и визије Пљеваљске гимназије – озбиљан и неуморан рад, његовање и развијање талената и компетенција, јачање тимског духа и истинску инклузивност.

Свечано уручење признања медијски је испратила РТВ Пљевља, на чему им овом приликом захваљујемо.

„Срећа се рађа из сусрета великог труда и пружене прилике.“ – Сенека

Честитамо!