Представљене пословне идеје гимназијалаца на првој радионици у склопу SIA програма

У сали Скупштине општине Пљевља, данас је одржана прва у низу радионица на тему друштвеног предузетништва у склопу пројекта „Social Impact Award“ (SIA програм). Овом приликом презентоване су замисли пројекта, као и планиране активности за наредни период.

Радионицу су одржали Јелена Каварић и Амар Мулић испред SIA тима Црне Горе.

Пројекат „Social Impact Award“ представља највећи међународни програм подршке друштвеном предузетништву младих који се истовремено спроводи у 18 земаља свијета на три континента. Овај програм пружа прилику младима од 15 до 30 година да кроз учешће стекну предузетничко искуство, развију различите вјештине и освоје вриједне награде. На тај начин добијају изванредну прилику да се придруже глобалној мрежи младих лидера, који раде на рјешавању друштвених изазова кроз иновације и одрживост.

Учесници радионице били су ученици који изучавају предмет Предузетништво, односно чланови ученичких компанија: Јелена Јапунџић, Нађа Станић, Зорана Попадић, Илија Лучић, Ана Кнежевић, Михаило Кнежевић, Дамјан Мијатовић, Харун Делић, Матија Бошковић, Лара Мазалица и Тамара Грбовић, као и професорица Адиса Малагић. Они су представили своје идеје, дискутовали о њиховом унапређењу и изразили жељу да учествују у пројекту.

Гости радионице били су представници Општине Пљевља.

Пријава идеја траје од 27. марта до 31. маја у поноћ.

Адиса Малагић