Математика заиста обликује нашу свакодневицу!

Посјета Универзитету Доња Горица 5. априла отворила је врата знању и инспирацији кроз посебан догађај посвећен популаризацији математике. Просторије су биле испуњене ентузијазмом и знатижељом младих умова из средњих школа широм Црне Горе, студената, професора и стручњака.

Откривена је и она друга страна математике кроз динамичне презентације, занимљивости и квиз. Од примјене у свакодневном животу, преко математике оригамија, криптографије до утицаја математике на модерне технологије. То је била и сјајна прилика за професоре средњих школа да се упознају са иновативним методама које се могу имплементирати у наставном процесу. Нас ученике посебно је обрадовала интеракција са студентима који су нам одушевљено преносили своја искуства. Показали су изванредан ангажман и посвећеност организацији. А и труд професора је био очигледан у сваком сегменту. Читава атмосфера одмах нас је дочекала с добродошлицом. Показали су зашто су истакнути у подручју образовања.

Дан промоције и популаризације математике на Универзитету Доња Горица није био само прилика за едукацију, већ и за инспирацију! Снажно инспирише будуће генерације да храбро кроче у чудесни свијет ове науке. Од формула до комплексних теорема, математика нас непрестано очарава.

Захваљујемо нашим професорицама математике Маји Вучинић Драгашевић и Мирјани Деспотовић које су нас пратиле током ове интересантне посјете и које непрестано показују своју преданост и посвећеност ученицима!

Божица Ћурчић, I2