Матуранти посјетили Дан отворених врата и Сајам сезонског запошљавања

У сриједу, 6. марта, наши матуранти су посјетили Дан отворених врата и Сајам сезонског запошљавања – Summer job 2024 које организују Канцеларија за развој каријере и цјеложивотно учење и Студентски парламент Универзитета Црне Горе.

У пратњи 64 од укупно 80 ученика завршног разреда биле су њихове одјељењске старјешине: Невена Томић, Елвира Храстовина, Јелена Вуковић и Адела Дркић.

Координаторка посјете гимназијалаца овој манифестацији, која се одржавала у Универзитетском спортско-културном центру, била је професорица Елвира Храстовина. Превоз је обезбиједио Секретаријат за културу, социјална и друга питања Општине Пљевља, а у Подгорицу смо отпутовали заједно са ученицима и професорима Средње стручне школе.

Ово је била изванредна прилика за ученике да се детаљно информишу о Универзитету Црне Горе, смјеровима, начину рада универзитетских јединица, студентским сервисима и програмима, перспективи запошљавања након студија, али и да директно комуницирају са важним послодавцима из сектора туризма и сличних дјелатности.

Након квалитетног, корисног и садржајног времена проведеног у главном граду Црне Горе, у вечерњим часовима вратили смо се у Пљевља.

Адела Дркић, одјељењски старјешина IV2