Миљана Дромљак освојила треће мјесто из француског језика на Државном такмичењу у знању

На Државном такмичењу у знању, одржаном 25. фебруара и 3. марта ове године, наша Миљана Дромљак, ученица одјељења III1, освојила је треће мјесто из француског језика (категорија III/IV) са остварених 103 од 120 могућих бодова. Миљани је ово треће учешће на државним такмичењима у знању и сваки пут је освајала једно од прва три мјеста. Вриједан рад, знање и таленат, али и залагање, усмјеравање и свеукупна подршка менторке – професорице Иване Клачар уродили су плодом.

Ученице Емилија Марић (осмо мјесто, 94 бода, француски језик, менторка – Ивана Клачар), Миљана Перуничић (четврто мјесто, 97 бодова, руски језик, менторка – Наташа Цмиљанић) и Тијана Јеловац (шесто мјесто, 98 бодова, руски језик, менторка – Мирјана Мрдак) такође су оствариле запажене разултате у својим категоријама, у јакој конкуренцији.
Резултат вриједан пажње остварили су и такмичари из енглеског језика: Раде Ђондовић, Павле Цвијовић, Сергеј Лаушевић, Софија Кнежевић и Лазар Томић, менторка – Невена Томић. Они су се такмичили у изузетно јакој конкуренцији (111 такмичара).
 

Похваљујемо труд свих наших учесника на Државном такмичењу у знању и њихових менторки, а Миљани и професорици Ивани са поносом упућујемо најсрдачније честитке!

„Љепота француског језика, који исходи из латинског језика, досегла је своје врхове у јединствености израза, једноставности, јасноћи и стриктном поштовању правила.“