Гимназијалци на Међународном београдском сајму књига

У суботу, 28. октобра, у раним јутарњим часовима, ми – гимназијалци из Пљеваља кренули смо у своју нову авантуру – посјету Београдском сајму књига. Са нама су пошли директорица Бојана Грујић, предсједница Савјета родитеља Гордана Безаревић, професори Асим Кухиња и Маријана Ћаласан и наставник-приправник Радоје Дујовић.

Није нас напуштао осјећај узбуђења док смо истраживали огроман простор крцат књигама различитих жанрова, величина и боја. Свако од нас има своје литерарне фаворите, а штандови су обећавали нова открића.

Искористили смо прилику да се фотографишемо код штандова омиљених аутора, добијемо њихов аутограм, али и да се сусретнемо са новим, занимљивим насловима. Било је за сваког по нешто, а ту су се налазили и штандови бројних факултета, који су представљали свој програм и наводили нас на размишљање о даљем школовању.

Након неколико незаборавних часова у магичном свијету књиге, отишли смо у обилазак чувене Кнез Михаилове. Уживали смо у шетњи, разговарали о књигама које смо купили и препричавали једни другима омиљене тренутке посјете.

Задовољни, пуни нових знања и духа Београда, у касним вечерњим часовима стигли смо у Пљевља.

Захваљујемо Секретаријату за културу, социјална и друга питања који је финансирао ово путовање.

Лазар Томић II3