Европско школско првенство у кошарци

Ученици наше школе: Лазар Пуповић, Павле Пуповић, Павле Цвијовић, Лука Рубежић, Лазар Мојовић, Матија Ћаћић, Бранко Табаш, Алекса Ненадић, Филип Свркота, Андрија Старчевић, Јанко Петровић и Милош Милинковић, са професором Данком Деспотовићем, отпутовали су данас на Европско школско првенство у кошарци, које се одржава од 11. до 17. јуна у Скопљу. 
Побједу на Државном такмичењу остварила је екипа у нешто другачијем саставу, али због правила такмичења, Немања Церовић, Јанко Јеловац, Павле Булатовић, Вања Палдрмић, Матија Драгутиновић, Андрија Прерадовић и Андреј Бјековић, који су били окосница екипе,  нису могли да учествују. 
Финансијска средства је обезбиједио Школски спортски савез, а Школа захваљује Секретаријату за спорт и младе, власницима апотека ,,Прима“ – господину Фадилу Табаковићу и ,,Хеба“ – госпођи Светлани Бајчетић, фирми ,,Авалон“- господину Новици Гајевићу, као и господину Амилу Чакару, који су обезбиједили   недостајући дио средстава за учешће наших ученика на овом престижном такмичењу. 
Такође захваљујемо и тренерима кошаркашких клубова ,,Пљевља“ и ,,Рудар“, у којима наши ученици тренирају и без којих овај успјех не би био могућ. 
Ученицима желимо много среће и успјеха са увјерењем да ће бити достојни представници школе, града и државе!