Волонтери и Ђачки парламент са другарима из ОШ „Михаило Жугић“ обиљежили Дан толеранције и Дан дјетета

Друга активност поводом обиљежавања Недјеље глобалног образовања (од 13. до 19. новембра) реализована је у четвртак, 16. новембра, у просторијама ОШ „Михаило Жугић“. Ученице другог и трећег разреда Ана Деспотовић, Ива Брајковић и Тамара Чоловић, заједно са другарима из ОШ „Михаило Жугић“, припремиле су и реализовале едукативну радионицу. Радионица је реализована у част два значајна датума: Међународног дана толеранције (16. новембар) и Међународног дана дјетета (20. новембар).

На почетку радионице, учесницима су се пригодним ријечима обратиле директорица ОШ „Михаило Жугић” Чедомирка Вујановић, педагошкиња Ивана Вукашиновић и професорица Адиса Малагић.

Кроз активности „Мој длан/шака“, „Волим своје комшије“, „Дрво пријатељства“ и „Поруке пријатељства, мира и толеранције“ учесници радионице показали су креативност и стрпљење. Дискутовали су о стварима које их зближавају, осликали дрво пријатељства бојама маште, упознали једни друге на мало другачији начин, учествовали у забавним играма… Истакли су да их разлике које уочавају међу собом не спречавају да буду добри другари. Приказана је и презентација о толеранцији коју су припремили чланови Волонтерског клуба. Након предивног дружења, поруке које су послали учесници радионице су: „Ко не воли себе, не воли ни друге“; „Пријатељство је круна планете“; „Толеранција је путоказ ка планети мира“ и сл.

Несебичну подршку у организацији и реализацији радионице ученицима су пружиле њихова менторка, професорица Адиса Малагић, и педагошкиња Ивана Вукашиновић.