Успјешно завршена ECDL Start обука

У току је имплементација ECDL Start програма, у организацији Министарства просвјете, наукe и иновација Црне Горе и Центра за стручно образовање Црне Горе. Програм се реализује како би се подигао ниво дигиталне писмености запослених у средњим школама. Ова иницијатива има за циљ не само унапређење квалитета образовања, већ и повећање ефикасности у административним пословима унутар образовних установа.

Обука је трајала од 21. новембра до 14. децембра 2023. године, а састојала се од четири модула, и то: Основе коришћења рачунара, Обрада текста, Табеларне калкулације и Основе коришћења интернета.

Обуку су водили професори информатике: Мирка Попадић из Гимназије „Танасије Пејатовић“ и Иван Обренић из Средње стручне школе.

У пријатној, али веома радној атмосфери, у информатичком кабинету, обуку су прошле сљедеће професорице: Нада Рондовић, Јелена Бајић, Јелена Вуковић, Маида Делић, Наташа Цмиљанић, Жаклина Мрдовић, Љиљана Раневски и Ивана Клачар. Обуку су прошле и библиотекарка Љуба Чепић и педагошкиња Ивана Вукашиновић.

На крају обуке, сви актери су изразили задовољство због квалитетне и професионалне сарадње, а полазнице су исказале интересовање за сличне видове обуке и у будућности.

Полазнице ECDL Start програма ће од Центра за стручно образовање Црне Горе добити сертификат за 48 сати стручног усавршавања.

Драго нам је што је Центар за стручно образовање овим пројектом показао да жели да пружи значајан допринос стручном усавршавању наставника и подизању квалитета наставе у црногорским школама.

Мирка Попадић, професорица информатике