Одржана радионица роботике

У петак, 15. децембра, у нашој школи је одржана радионица роботике. Радионицу је реализовала невладина фондација „Montenegro Kreatori – Montenegro Makers“ у сарадњи са професорицама информатике.

У радионици су учествовали сљедећи ученици: Илија Лучић и Ђорђе Кушљевић – I2, Дубравка Вранеш, Ана Мићковић, Јана Потпара, Ана Кнежевић и Харун Делић – I3, Милица Војиновић и Милица Табаш – II1, Сергеј Лаушевић, Лазар Томић, Алма Дурутлић, Софија Кнежевић и Сара Цвијовић – II3. Млади ментори на радионици били су ученици Ива, Јана и Милош из Подгорице.

Ученици су ове године, поред програмирања робота, правили и мапе за њихово кретање, и то на тему Нове године. Били су подијељени у три групе и осим израде мапа имали су задатак да осмисле причу како Деда Мраз да дође до циља и подијели поклоне.

У веселој и радној атмосфери наши ученици су показали висок степен креативности, духовитости и знања. Ово није први пут да наша школа сарађује са „роботичарима“. Сарадња ће се наставити и у будућности, на обострано задовољство.

Мирка Попадић, професорица информатике