У аутентичној промоцији умијећа здравог живљења – професор Данко Деспотовић учесник XVI Сарајевског полумаратона

Након веома запаженог учешћа на четири маратона – Београдском, Подгоричком, Љубљанском и Сплитском, 20 полумаратона (Бокешком, Ваљевском, Новосадском ноћном између осталих) и десетак трејл трка, професор Данко Деспотовић је у своју завидну колекцију изузетних атлетских успјеха додао и Сарајевски полумаратон.

Шеснаесто издање Сарајевског полумаратона, одржано у суботу, 17. септембра, окупило је такмичаре из свих земаља региона, али и цијелог свијета. Професор Данко је предвиђену трасу истрчао за два сата, четири минута и 30 секунди.

Вријеме проведено у Сарајеву професор Данко је искористио и за обилазак културно-историјских знаменитости града, а истиче да је на њега посебно снажан утисак оставила посјета Олимпијском музеју, који је почео са радом 8. фебруара 1984. године, на дан отварања XIV Олимпијских игара.

Честитамо професору Данку на овом великом успјеху, уз захвалност што својим истинским спортским духом увјерљиво и упечатљиво репрезентује фер-плеј, умијеће здравог живљења, а нарочито свеобухватност и инклузивност Мисије и Визије наше Гимназије.

„Маратон никад неће престати да буде трка радости и трка чудеса.“ – Хал Хигдон