Школско такмичење у знању

Ову суботу смо провели у радној и динамичној атмосфери. Наиме, у Гимназији је данас одржано школско такмичење у знању. Наши ученици, укупно њих 51, такмиче се из математике, енглеског, руског и француског језика, историје, биологије, хемије и физике.

Школско такмичење није само веома погодно мјесто и вријеме да се гимназијалци опробају у областима које преферирају, већ представља и један од показатеља њихове будуће каријерне оријентације.

Такмичарима и њиховим менторима директорица Бојана Грујић упутила је поздравне ријечи подршке са нагласком на сљедеће: „Такмичења су добар начин да процијените своје тренутне снаге и могућности, да испитате, тестирате и откријете своја знања и способности. Учествовањем на такмичењима јачате и учвршћујете своје самопоуздање, учите да се брже и лакше прилагодите новонасталим и непознатим ситуацијама. У име школе и у своје лично име, желим вам много успјеха. Срећно!”

Најбољи међу учесницима на школском такмичењу у знању биће заслужни репрезенти Пљеваљске гимназије на предстојећем такмичењу истог типа на нивоу државе.

Сваке хвале вриједан је труд свих такмичара и њихових ментора и на томе им треба честитати!

„Главна побједа на надметањима проистиче из унутрашњег задовољства сазнањем да сте дали све од себе и пружили најбоље од онога што имате.” – Хауард Козел, еминентни амерички спортски новинар

Адела Дркић, професорица