Сат за планету: дух заједништва и чаролија лампиона

На Тргу 13. јул, у срцу нашег града, 23. марта узели смо учешће у глобално важној манифестацији под именом: „Сат за планету“.

Манифестација „Сат за планету“ подстиче смањење употребе енергије и подизање свијести о климатским промјенама. Ученици првог разреда, заједно са професорицом Јеленом Вуковић, дали су допринос очувању Земље.

У говорима Асје Драгашевић и Божице Ћурчић добили смо детаљан приказ важности ове манифестације. У наставку смо слушали текстове на различитим језицима: Нађа Станић говорила је на енглеском, Зорана Попадић на руском, а Зара Дељковић на француском језику. Илија Лучић је био техничка подршка. Зорана и Илија уложили су велики труд и креативност и у осмишљавање постера.

Гледајући како се небо лагано смирује док се наши лампиони уздижу у висине, осјећали смо како се заједништво и радост шире међу нама. Хвала свима који су били дио ове магичне вечери, испуњене позитивном енергијом.

Ако не почнемо на вријеме, бесповратно губимо прилику за побољшање. Ми смо прва генерација која јасно осјећа посљедице климатских промјена, али и посљедња која може предузети нешто поводом тога!

Наставићемо да се боримо за очување природе и надамо се да ће наша солидарност инспирисати и друге да се придруже овој кључној мисији.

Захваљујемо Секретаријату за спорт и младе и Омладинском клубу на указаној подршци и финансијској помоћи.

Божица Ћурчић, I2