Реализована радионица роботике

У петак, 9. децембра 2022. године, у нашој школи је одржана радионица склапања REV (Robotic Enhance Vehicles) робота, који се користе на свјетском такмичењу у роботици  First Global Challenge. Наши ученици су заједно са ученицима из Средње стручне школе имали прилику да се упознају са вјештинама склапања  робота. Радили су марљиво и са узбуђењем чекали тренутак да виде резултате свог рада и тестирају склопљене роботе. Поред тога што су уживали у роботици, ученици су се упознали са другарима из Средње стручне школе и остварили сарадњу са њима.
Посебно нас радује чињеница да је велики број дјевојчица заинтересован за ову област, што иде у прилог чињеници да се све већи број дјевојака бави програмирањем.
Радионица је организована од стране NVU „Montenegro robotics“ у оквиру пројекта „Караван знања“, који се реализује у сарадњи са Политехником – црногорским савезом за техничку културу, а под покровитељством Министартва науке и технологије Црне Горе.
Радионици су поред представника „Montenegro roboticsa“ присуствовале професорице Мирка Попадић и Љиљана Раневски, као и професор Владан Цвијовић из Средње стручне школе.
Ученици и наставници ће од стране организатора добити сертификате за учешће у радионици.