Пријем за ученике првог разреда

Пријем за ученике првог разреда организован је у Гимназији 5. септембра 2022. године у 7.30 часова у Свечаној сали. Ученицима се обратила директорица Бојана Грујић и пожељела им топлу добродошлицу.
,,Неки од вас вјероватно страхују да неће моћи одговорити свим изазовима, а имају велика очекивања; неки изгледају самоувјерено и сигурно, чини се да су потпуно спремни да савладају сваку препреку која им се на путу нађе. И једно и друго, а можда и нешто треће, сасвим је у реду. Различити сте, и на различите начине реагујете на нова, непозната животна искуства. Ми који радимо у Гимназији, директорица, педагошкиња, одјељењске старјешине и професори, трудићемо се да препознамо сваку вашу различитост, да вам приступамо пријатељски, откривамо ваше јаке стране и оснажујемо слабе.
Предлажем вам да се слободно упустите у све што носи гимназијско школовање, уживајте у младости, старим пријатељствима, у Гимназији будите отворени за нова пријатељства, вриједно радите, немојте се такмичити с друговима и другарицама из одјељења, већ са собом. Будите бољи него јуче, паметнији него јуче, племенитији, добронамјернији, хуманији, разумнији него јуче. Оцјене су само бројеви. Оне вам значе за упис на факултете, али најважније је да из ове школе изађете са много примјењивог знања и вјештина, широких интелектуалних видика, чисте оплемењене душе и блиставих хоризоната“.
Ученике је поздравила и педагошкиња Ивана Вукашиновић и истакла да је педагошка служба отворена за сарадњу и да јој се увијек могу обратити ако осјете да им треба помоћ.
Услиједило је представљање и добродошлица разредних старјешина Мирке Попадић, Маје Вучинић Драгашевић и Горана Марјановића.
Затим су наше бивше ученице Андреа Шубарић и Махира Авдовић подијелиле са њима утиске о гимназијском школовању. Истакле су да су на почетку гимназијског школовања имале одређену дозу страха, али да су убрзо стекле самопоуздање и са успјехом одговарале на све изазове. Нису криле понос што су добиле прилику да им се тог дана обрате.Такође су истакле да ће се потрудити да својим знањем и достојанственим понашањем допринесу очувању угледа Школе, као што то раде бројне генерације више од вијека. Оне су сада студенткиње Грађевинског факултета у Подгорици и Београду.
Андреа Шубарић је рецитовала Неповратну песму Мике Антића.
Након пријема, који је ове године због радова у школи, садржајно био скроман, али не мање срдачан и топао него иначе, ученици су отишли са разредним старјешинама у учионице.