Представа „Сан љетње ноћи“ – одлична сарадња Гимназије са локалном заједницом

У четвртак, 16. јуна, изведена је премијера представе „Сан љетње ноћи“ у продукцији Центра за културу Пљевља. Представа је адаптација дјела В. Шекспира, а међу 25 глумаца аматера који су изнијели овај пројекат, налазе се и наши ученици, и то: Угљеша Чоловић у улози Ђаволка, Тајра Катана у улози Хермије, Нејра Половина у улози Хелене, Николај Чабаркапа као Лисандер и Лука Минић као Гладница кројач. Професорица Наташа Цмиљанић била је задужена за костимографију.

Дугогодишња и свеобухватна сарадња Гимназије са локалном заједницом кроз ову представу је исказала своју најљепшу и најплодоноснију страну, а неупитна свестраност и широк дијапазон талената гимназијалаца добили су прилику да се још једном стваралачки изразе. Угљеша је потврдио оно што је показао на Свечаној академији за Дан школе – публика и сцена га никако не плаше, већ само надахњују да пружи најбољу верзију своје даровитости и својих умијећа. Тајра, Нејра и Николај су нас увјерљивим и аристократским приказом племенитих и искрених емоција пренијели у неко љепше вријеме и у неки љепши микрокосмос, а Лука је на себи својствен начин измамио осмијехе публике, проналазећи и у кратким репликама простор за лични печат, што је један од првих показатеља глумачког дара.

Наша професорица Наташа Цмиљанић својски се потрудила да костимографијом непогрешиво дочара аутентичност и комплексност шекспировског свијета. Не би се застидјели ни много већих позорница.

Све честитке Центру за културу за овај изванредан пројекат!

Припремила професорица Адела Дркић