Предсједник Општине Пљевља у посјети Гимназији

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш, заједно са сарадницима, посјетио је јуче нашу школу. Сврха посјете је била уручивање лаптоп рачунара ученицима Емилији Марић и Огњену Вранешу за сјајне резултате остварене на Међународном такмичењу из информатике „ИНФОС“.

Емилија и Огњен, као и њихова менторка на поменутом такмичењу, професорица информатике Мирка Попадић, изразили су велику захвалност предсједнику Општине на овом изузетно вриједном поклону, који ће им умногоме олакшати даље учење и напредовање.

Први човјек нашег града исказао је жељу да Емилија и Огњен, али и сви други гимназијалци, својим знањем, талентима, трудом и континуираним улагањем у сопствено образовање наставе да у најљепшем могућем свијетлу представљају Пљевља и Пљеваљску гимназију.

У разговору са предсједником Вранешом, директорица Грујић истакла је неизмјеран значај подршке локалне администрације Гимназији. Директорица је казала да квалитет образовања директно зависи од сталног улагања и промоције. Имајући то у виду, директорица Грујић уручила је предсједнику Општине захвалницу за новчане донације којима је несебично помогао наш рад.

У оквиру своје посјете, предсједник је обишао и радове на адаптацији Свечане сале који су у току. Свечана сала, заједно са школском библиотеком, култни је простор Пљеваљске гимназије, у којем су се одржавали и одржавају се догађаји, скупови и промоције од културне, просвјетне, научне и друштвене важности за град у цјелини.

Дубоко свјесни да су људски и стручни ресурси од суштинског значаја за напредак и развој сваког града, веома смо поносни на чињеницу да први човјек Пљеваља, али и бивши ученик Гимназије, снажно подржава и промовише квалитетно образовање младих људи.

Текст: Адела Дркић, уредница „Гласа Гимназије“

 Фото: Званична страница Општине Пљевља