Поводом 8. априла, Међународног дана Рома, одржано предавање на тему говора мржње

Поводом 8. априла, Међународног дана Рома, одржано предавање на тему говора мржње и важности његовања толеранције и мултикултурализма

У сусрет Међународном дану Рома, представници „Грађанске алијансе” Павле Чупић и Ивана Ђођић одржали су предавање на тему говора мржње и важности његовања толеранције и мултикултурализма. Предавање је одржано 7. априла у просторијама школске библиотеке.
Ученици су упознати са везаним нормативним оквиром, односно са националним и међународним законодавством у овој области. Током предавања, представница „Грађанске алијансе“ говорила је о томе колико је тешко лицима ромске популације да живе без ријешеног правног статуса и на који начин „Грађанска алијанса” може пружити помоћ тим лицима.
У фокусу предавања била је и култура ромске популације, те предрасуде и стереотипи са којима се рањиве категорије суочавају. Предавачи су упознали све присутне са начинима на које као појединци могу спријечити дискриминацију и утицати на њено смањење.
За ученике првог разреда, који изучавају предмет Грађанско образовање, предавање је организовала професорица Адиса Малагић, у сарадњи са Управом школе и представницима „Грађанске алијансе”.