Побједа „EDUMedic“ на националном такмичењу и велики успјех наших компанија на XIV Међународној берзи идеја

Ученици наше школе учествовали су на трећем националном такмичењу ученичких компанија „GEN-E Montenegro 2024“, које се одржало 8. и 9. маја на Универзитету Доња Горица, а које је организовано од стране „Достигнућа младих у Црној Гори“, Центра за стручно образовање, Завода за школство и „Достигнућа младих у Србији“. Међу 20 компанија које су ушле у финални круг такмичења биле су три компаније из Гимназије, и то: „EDUMedic“, „AVANTIA TECH“ и „Студенко“.

Током два дана такмичења учесници су имали прилику да покажу своје способности кроз компанијски извјештај, продајни сајам и интервју са члановима жирија на енглеском језику.

Чланови стручног жирија били су: мр Ана Милићевић, координаторка Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука у Београду, мр Милица Милошевић, сарадница у настави на Факултету за информационе системе и технологије УДГ, мр Тин Дељанин, директор маркетинг сектора у компанији „Coinis Ltd“, и Срђан Обрадовић, представник Центра за стручно образовање.

Титулу најбољих међу најбољима однијела је компанија „EDUMedic“, која је тако добила и прилику да се такмичи на највећем предузетничком фестивалу у Европи, у Италији (Катанија), од 2. до 4. јула ове године. Чланице тима „EDUMedic“ су: Јелена Јапунџић, Нађа Станић, Зорана Попадић, Софиа Голубовић и Ивана Живковић.

Такође, 9. маја, на Дан Европе, Студентски Бизнис Центар традиционално је организовао Међународну берзу предузетничких идеја. Берза је окупила домаће и регионалне привреднике и инвеститоре, који су се надметали да купују идеје младих предузетника како би унаприједили пословни амбијент у Црној Гори. Идеје гимназијалаца нашле су се међу 30 најбољих и објављене су у XIV издању „Књиге идеја“. Идеје компанија „EDUMedic“ и „Студенко“ (Ана Кнежевић, Илија Лучић и Моника Стевановић) уврштене су на Листу А најбољих идеја док је идеја компаније „АVANTIA TECH“ (Михаило Кнежевић, Харун Делић, Матија Бошковић и Дамјан Мијатовић) мјесто нашла на Листи Б. Компанијама „ЕDUMedic“ и „Студенко“ од стране RACC DOO Бар и Агенције ISEM додијељен је и одређени новчани износ за реализацију бизнис замисли.

Дјеца Гимназије су знањем, креативношћу, културом дијалога и оствареним резултатима још једном на достојанствен начин представила школу и град из којег долазе.

Менторка ученичких компанија наше школе је професорица Адиса Малагић.

Чланице тима „EDUMedic“