Пети панел на тему каријерне оријентације и избора будућег занимања

Данас је у нашој библиотеци одржана пета панел-дискусија на тему каријерне оријентације и избора будућег занимања. Гошће панела су биле мр Божица Грујичић Цвијетић, др Маја Терзић и професорица Горица Кнежевић Јеловац.

Мр Божица Грујичић Цвијетић је представила свој позив професора српског језика и књижевности, говорила је о томе кад се и како одлучила да одабере тај студијски програм и како је себе мотивисала да истраје до завршетка основних, а затим и постдипломских студија. Ученицима је скренула пажњу да приликом избора будућег занимања покушају да направе баланс између онога што воле и онога што ће им омогућити запослење и зараду.

Др Маја Терзић је објаснила да се током гимназијског школовања двоумила шта да изабере за своју будућу професију, архитектуру или медицину, и да се на крају опредијелила за студије медицине у Београду. Никад се није покајала будући да ради као педијатар и да је готово стално окружена малишанима, који јој дају подстрек да константно пружа властити максимум.

Професорица енглеског језика Горица Кнежевић Јеловац присјетила се својих гимназијских дана и дилеме шта одабрати као будућу професију, као и времена када је постојао дефицит професора енглеског језика у нашем граду, што јој је омогућило да се запосли одмах након завршених студија. Сагласила се да је рад са дјецом највећи и најљепши бенефит.

Панел-дискусију водила је и модерирала професорица социологије Маида Делић.

Панелу су присуствовале професорица филозофије Бисера Булут, координаторка Тима за каријерно вођење и савјетовање, и библиотекарка Љуба Чепић.

Овим је закључен циклус панел-дискусија овог типа за текућу школску годину.

 Маида Делић, чланица Тима за каријерно вођење и савјетовање