Одржано прво школско такмичење из општег знања

У понедјељак, 11. марта 2024. године, у нашој школи је по први пут одржано такмичење из општег знања. Шансу да учествују и боре се за једну од три вриједне награде имали су сви гимназијалци, а у саму завршницу пласирала су се 22 најбоља међу њима.

У финалу је свако одјељење имало осигурана два мјеста, а своје представнике бирали су играјући квалификационе квизове од 15 питања. За разлику од квалификационог дијела, финални квиз састојао се од 40 питања из различитих области: математике, географије, физике, хемије, спорта, јавног живота, аутомобилизма, филмске индустрије и сл.

Сви финалисти су остварили одличне резултате, али је само троје могло стајати на подијуму. Коначан поредак изгледа овако:

Прво мјесто: Асја Драгашевић, I2

Друго мјесто: Никола Пуповић, IV2

Треће мјесто: Дуња Драгашевић, III1

Гимназија пружа веома висок ниво знања и компетенција и самим тим је одлична потпора за наше даље образовање. Резултати квиза свједоче да се у Гимназији и даље цијени квалитет и да су њени ученици истински будући академски грађани. Никола као матурант и Дуња као ученица трећег разреда показали су да су кроз гимназијско школовање стекли значајна општа знања. Наравно, осим важне улоге Гимназије, неопходни су и лично ангажовање и рад на себи. Да је Гимназија и даље избор најбољих, показала је Асја, побједница квиза, својим изванредним резултатом, на којем би јој позавидјели и доста старији ученици, па и поједини „квизаши“.

Такмичење је организовано на идеју Ученичког парламента, на челу са предсједником Лазаром Пуповићем, који је заслужан и за реализацију самог такмичења. Састављено је 14 различитих квизова са укупно 235 питања, а идеја је била да пружимо могућност свима да покажу своје знање, без обзира на узраст и успјех у школи.

Школа је обезбиједила прикладне награде, па су, поред признања, троје најбољих добили и паметни сат (прво мјесто), акциону камеру (друго мјесто) и бежичне слушалице (треће мјесто). Посебно бисмо захвалили компанији „Авалон ЛТД“ која нам је изашла у сусрет и омогућила да награде набавимо по приступачнијим цијенама.

Свим учесницима желим пуно успјеха у наставку школовања и још много оваквих и сличних постигнућа. Надам се да ће квизови општег знања постати традиција наше школе. Посебно захваљујем и професорици Адели Дркић, која је од почетка подржала идеју и била супервизор цијелог пројекта.

Догађај су медијски испратили РТВ Пљевља и Пљеваљске новине.

Лазар Пуповић, предсједник Ученичког парламента