Наши ученици и професори на пријему код министарке просвјете, науке и иновација

У понедјељак, 19. фебруара, министарка просвјете, науке и иновација, проф. др Анђела Јакшић-Стојановић, уприличила је пријем за гимназијалце Емилију Марић, Елену Гачевић и Огњена Вранеша и њихове менторке – професорице Мирку Попадић и Наташу Цмиљанић. Повод за пријем је био најљепши могућ – сјајни резултати на међународним такмичењима.

Подсјећамо да су Емилија и Огњен на Међународном такмичењу талентованих ученика из информатике „ИНФОС 2023“ освојили прво мјесто, док је Елена на Међународној онлајн олимпијади из руског као страног језика освојила друго мјесто.

Почаствовани овим гестом, којим се недвосмислено показује помно интересовање и искрено поштовање према залагању наших ученика и професора, са задовољством смо се одазвали позиву. У веома пријатној атмосфери, разговарали смо о успјесима на такмичењима, али и о актуелним темама из области образовања.

Министарка је изразила увјерење да ће гимназијалци и даље вриједно радити, учити и такмичити се, нагласивши да се труд увијек исплати. Као награду за постигнуте резултате, али и као додатни подстрек за даље напредовање, ученици су добили паметне сатове.

Веома смо захвални министарки Јакшић-Стојановић на привилегији да будемо њени гости и на веома срдачном пријему. Посебно смо захвални на поштовању исказаном према традицији Пљеваљске гимназије, постигнућима и прегалаштву бројних генерација наших ученика и професора.

Мирка Попадић, професорица информатике