Наши дебатери у емисији „Средњошколац“

У емисији „Средњошколац“ РТПВ, емитованој у недјељу, 24. децембра 2023. године, тема је био Дебатни клуб наше школе и њихове припреме за такмичења под менторством професорица Маиде Делић и Бисере Булут. Наши дебатери су освојили прво мјесто на такмичењу „Мислионица“ у организацији РТЦГ.

У емисији су говорили Тања Лакетић, Сергеј Лаушевић и Лазар Томић – чланови побједничке дебатне екипе и њихова менторка, професорица Маида Делић. Говорила је и ученица трећег разреда Тамара Чоловић, такође чланица Дебатног клуба.

У емисији је говорила и Елена Вемић, наша гимназијалка која се као добитница UWC стипендије налази на школовању у Мостару. Елена је 2022. године на Међународном дебатном такмичењу у Бања Луци освојила прво мјесто, проглашена најбољим дебатером и награђена златном медаљом. Елена је посебан акценат ставила на то колико су јој реторичке и дебатне вјештине помогле у усвајању знања из свих предмета, али и како и колико јој је школовање у нашој Гимназији отворило пут за добијање UWC стипендије.