Милица Љиљанић освојила друго мјесто на Смотри бесједништва

У организацији Студентског вијећа Правног факултета УЦГ, Студентског парламента УЦГ и Адвокатске коморе Црне Горе на Правном факултету одржана је Смотра бесједништва којом је и ове године обиљежена недјеља студената.
Право учешћа имали су сви студенти УЦГ, а учествовало је њих петнаест. Међу њима била је и Милица Љиљанић бивша ученица наше школе која је матурирала у школској 2019/2020. години. Милица је била носилац дипломе „Луча“, активна у бројним наставним и ваннаставним активностима. Показивала је свестраност и изразити осјећај за проблеме других и другачијих. Посебно се истакла на такмичењу у реторици на коме је прошле године и побиједила. Студент је прве године Металуршко-технолошког факултета УЦГ.
На Смотри су теме бесједе биле слободне, а Милица је говорила о слободи изражавања. У јакој конкуренцији, освојила је друго мјесто и новчану награду. У осврту на свој успјех, истакла је да је добила много лијепих коментара од професора са универзитета и адвоката, али да су је највише обрадовали коментари њених професора из Гимназије. ‘’Све што постижем дугујем њима и мојој Гимназији’’, рекла је Милица.
Поносни смо на њу, на још један успјех наших ученика.

Смотра бесједништва – видео