Корачајмо заједно

Поводом Међународног дана особа са аутизмом, чланови Волонтерског клуба и Ученичког парламента Гимназије учествовали су у бројним активностима, које су организовали Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју и лица са инвалидитетом, НВУ „Зрачак наде“ и Секретаријат за културу, социјална и друга питања. Обојили смо свијет у плаво.

У уторак, 2. априла, уприличена је шетња градом и пуштање плавих балона на Тргу 13. јул. У традиционалној шетњи учествовали су малишани из Дневног центра и „Зрачка наде“, њихови родитељи и запослени у овим установама, волонтери, дјеца из вртића „Еко бајка“ са васпитачицама, ученици основних и средњих школа са наставницима, другари из ФК Брезница, пријатељи из Дома старих „Пљевља“, као и представници локалних институција. Чланови плесног клуба „Сонриса“, плесом и игром уљепшали су дан свим учесницима.

Манифестација „Корачајмо заједно“ има за циљ развој инклузивног друштва, у којем ће свака особа имати исте услове за бољи и квалитетнији живот. „Корачали смо заједно“ и да би скренули пажњу јавности на особе са аутизмом, којима је неопходна стална пажња и подршка због специфичности стања и проблема са којима се свакодневно суочавају. Поручили смо другарима са аутизмом и њиховим породицама да никада неће бити сами и да ћемо увијек бити ту за њих. „Корачали смо заједно“ за прилику да заједно откријемо шта осјећају и све оно у чему су најбољи.

Лазар Пуповић, IV1