Jавни час из медијске писмености

Професорица Невена Томић одржала је јавни час из медијске писмености на тему ,,Друштвени медији и здравље“. Час је био интерактивног типа, сумирани су резултати истраживања значајних установа широм свијета који се тичу утицаја друштвених медија на здравље тинејџера, са посебним освртом на друштвене мреже. На крају, професорица је презентовала резултате онлајн анкете ,,Моје искуство са друштвеним мрежама“, коју је сачинила и спровела међу ученицима наше школе.

Час је одржан у Свечаној сали, уз присуство чланова Секретаријата за друштвене дјелатности Сање Ђондовић, која је уједно и члан Савјета родитеља наше школе, и Емира Пилава, самосталног савјетника II за младе и образовање, као и Весне Госпић, координаторке Америчког угла. Осим уважених гостију и сарадника, часу су присуствовали и директорица Гимназије Бојана Грујић, педагошкиња Ивана Вукашиновић, професорице Сања Голубовић, Маја Вучинић Драгашевић и Ивана Клачар и ученици првог и другог разреда. Све је забиљежила и ЛЈЕРТВ Пљевља, која ће наредних дана емитовати снимљени материјал.

Након часа, професорица је уручила признања за вршњачку едукацију из медијске писмености свим ученицима који су ове године, по први пут у нашој школи, похађали наставу из поменутог изборног предмета. Сви ученици – њих 24 веома успјешно су савладали програм и уложили значајан труд у припрему и реализацију радионица.