Изванредни резултати професорице Томић у пројекту из медијске писмености

Након успјешно имплементираног пројекта из медијске писмености „MEET“ (Media Education Exchange Talks: Western Balkans), наша професорица Невена Томић добила је сертификат за изузетну разраду и реализацију курикулума, као и изванредан менторски рад у обуци студената са простора Западног Балкана у периоду јесен 2021 – прољеће 2022. године. Пројекат су спонзорисали Балкански фонд за демократију, Њемачки Маршалов фонд САД и Министарство иностраних послова Краљевине Норвешке, а спроведен је у организацији Америчких савјета за међународно образовање.

Циљеви пројекта су спречавање дезинформација, ширење медијске писмености, рушење предрасуда и оснаживање регионалне сарадње у области културе и образовања како би се што више допринијело слободи медија, будући да је то од суштинске важности за вријеме у коме живимо.

Честитамо професорици Невени!

„Медијска писменост је пресудно важна. Она прави критичну разлику између тога да ли ће наша дјеца бити оруђе у рукама мас-медија или ће мас-медији бити оруђе у њиховим рукама.“ – Линда Елерби, америчка новинарка