Изложба посвећена Танасију Пејатовићу

У четвртак, 18. новембра 2021. године, у просторијама Завичајног музеја отворена је изложба посвећена Танасију Пејатовићу. Изложбу је приредио Завичајни музеј у сарадњи са нашом школом. На отварању изложбе уручене су и награде лауреатима литерарног и ликовног конкурса који је Гимназија расписала у мјесецу октобру а који је трајао до 10. новембра.

На отварању су говориле кустоскиња историчарка Дејана Дробњак и в. д. директора Гимназије Бојана Грујић.

Пристигле ликовне радове оцјењивао је жири у саставу: мр сликарства Александар Остојић (предсједник жирија), Анита Грујичић, графички дизајнер, и Жаклина Мрдовић, професорица умјетности. Прво мјесто освојила је Василија Лековић, ученица другог разреда, а друго и треће мјесто Лидија Цвекић и Тијана Потпара, ученице четвртог разреда.

Литерарне радове осјењивале су професорице књижевности Слава Вранеш (предсједница жирија), Јелена Бајић и Нада Рондовић. Прво мјесто освојила је Андреа Гачевић, ученица четвртог разреда, друго мјесто освојила је Дуња Сокић, ученица првог разреда, а треће мјесто освојио је Петар Грујић, такође ученик четвртог разреда.

Побједницима Конкурса награде је уручила секретарка Секретаријата за друштвене дјелатности Емина Салиховић.

На изложби су приказани и ликовни радови гимназијалаца које су одабрале професорице Жаклина Мрдовић и Наташа Цмиљанић.

Захваљујемо Завичајном музеју на сарадњи и Секретаријату за друштвене дјелатности који је обезбједио награде за прво и друго мјесто.

Адела Дркић, професорица француског и латинског језика