Излет на релацији Пљевља – Златибор – Ужице – Потпећка пећина – Злакуса

У суботу, 23. септембра, изведен је једнодневни едукативно-забавни излет за ученике Гимназије, на релацији Пљевља – Златибор – Ужице – Потпећка пећина – Злакуса.

Излет је изведен на иницијативу Тима за предузетништво, у сарадњи са члановима Клуба младих предузетника, Планинарско-извиђачком секцијом, Волонтерским клубом и Ученичким парламентом наше школе, а као награда за предан рад гимназијалаца и успјешан наступ на Сајму женског стваралаштва.

Ишло је 50 ученика, у пратњи професора Асима Кухиње, Адисе Малагић, Јелене Бајић, Љиљане Раневски, педагошкиње Иване Вукашиновић и наставника-приправника Радоја Дујовића. У пратњи ученика био је и представник Умјетничке галерије ,,Витомир Србљановић”, пљеваљски сликар Белис Појатић, а као још један знак добре сарадње наше школе са локалном заједницом.

Имали смо прилику да у пратњи туристичког водича обиђемо сљедеће туристичке атракције: Потпећку пећину – споменик природе и најзначајнији спелеолошки локалитет у западној Србији, ужичко село Злакусу – престоницу грнчарског заната у Србији, Терзића Авлију и Златибор, као једну од омиљених и најпосјећенијих дестинација у региону.

 

Излет је био изванредна прилика за гимназијалце да уче једни од других и да покажу колико знају о културно-историјским знаменитостима овог подручја.