Успјешно учешће наших ученика на VIII Сајму женског стваралаштва

Поводом Међународног дана жена уприличен је VIII Сајам женског стваралаштва, у организацији Секретаријата за друштвене дјелатности Општине Пљевља. И ове године на Сајму је запажено учешће имала наша школа, односно Клуб младих предузетника.

Учествовало је око 80 гимназијалаца, чија су се стваралачка умијећа, иновативне идеје и предузетнички таленти непорециво исказали кроз ручно рађени накит, украсе, умјетничке слике, карикатуре, домаће колаче и бројне друге производе и рукотворине, брижљиво припремане током цијеле наставне године на часовима предузетништва и радионицама у склопу Клуба младих предузетника. 

Морамо нагласити да су наше матуранткиње, младе афирмисане предузетнице – Софија Милић, Валентина Алорић и Сузана Мазалица, добиле прилику за самосталан наступ на Сајму, и то као оснивачи ученичке компаније „Играј.ме”.

На Сајму су своје производе представиле и ученичке компаније које се припремају за Национално такмичење у мају на Цетињу, у организацији „Достигнућа младих из Црне Горе”, Студентског бизнис центра, Универзитета Доња Горица, Центра за стручно образовање и „Достигућа младих из Србије”. Оснивачи ових компанија су: Ана Деспотовић, Тамара Грбовић, Мартина Дајевић („Смарт петс“), Немања Јошовић, Андрија Старчевић, Анђела Лацмановић, Војин Крвавац, Милош Милинковић („EXPLORE TRAVEL“), Емина Златанић, Мартина Свркота, Јана Томчић, Тамара Чоловић („$киллтиме“) , Елена Вемић, Лара Мазалица, Миљана Дромљак („Zalij.me“), Селма Лујиновић, Милица Јеловац, Ена Катана, Милица Табаш, Емилија Марић („Bearwbook“), Лазар Томић, Маша Лончар, Амела Кадић, Ивона Војиновић, Селма Лојо („Blue Bex“) и компанија тима Калине Јечменице – „Locate.me“.

На развоју и реализацији идеја са ученицима су предано и посвећено радили професор Асим Кухиња, професорице Адиса Малагић и Жаклина Мрдовић, као и педагошкиња Ивана Вукашиновић. Велику захвалност дугујемо професорици у пензији Мунири Дешевић, која нам је својим стручним савјетима и препорукама помогла у изради козметичких производа. Такође, велику захвалност упућујемо и директорици Гимназије Бојани Грујић за максималну подршку, као и професорима наше школе, родитељима и ученицима за савјете, препоруке и посјете Сајму.

Сара Цвијовић, I-3

„Предузетништво значи претворити своје хобије и афинитете у капитал.“ – Сер Ричард Брансон, британски милионер, инвеститор и предузетник