Ученицима представљен пројекат „Стартаповање“

Пројекат „Стартаповање“, који за циљ има јачање свијести о важности и могућностима стартап предузетништва, представљен је 25, 26. и 29. новембра члановима Предузетничког клуба наше школе.

Стартапи су нови бизниси са великим потенцијалом раста, захваљујући модерним технологијама и иновативном приступу, и чине најбрже растући дио глобалне економије.

Ученицима су предочени основни појмови стартап предузетништва и најважнији сегменти пројекта који ће у наредних 12 мјесеци реализовати Гимназија и Стартап центар „Super Hub Pljevlja“.

Предвиђено је да се у оквиру осам едукационих модула (предавања и радионице) ученици упознају са најважнијим карактеристикама развоја стартапа, од идеје, преко формирања тима, до креирања прототипа и појављивања компаније на глобалном тржишту.

Пројекат је подржан од стране GIST иницијативе за развој глобалног стартап предузетништва америчког Стејт департмента, па ће ученицима бити презентовани најсавременији приступи у развоју стартапа, уз учешће реномираних стручњака из Црне Горе и региона.

Представљању пројекта присуствовали су ученици првог и другог разреда и представници ученика трећeг и четвртог разреда. Поред ученика, присуствовале су и професорице: Адиса Малагић, координаторка клуба „Млади предузетници“, Бисера Булут, чланица Тима за каријерно вођење и савјетовање, и Љиљана Раневски, чланица Тима за дигиталне компетенције.

Пројекат је представио директор Стартап центра „Super Hub Pljevlja “ Мирсад Хаџалић. Сви учесници који успјешно заврше програм обуке добиће сертификате о стеченим знањима и вјештинама.