Свечани пријем за ученике првог разреда

У Свечаној сали Гимназије, у понедјељак, 4. септембра, уприличен је пријем за ученике првог разреда. Нове гимназијалце пригодним ријечима поздравила је директорица Бојана Грујић и притом нагласила: „Овај дан је почетак јединственог путовања, чију ћете љепоту и садржајност ви сами суверено одређивати. Стичите вриједно и неуморно знања и вјештине под пажљивим покровитељством својих наставника. Такмичите се и освајајте награде, постижите голове, кошеве и исписујте златне странице вођени енергијом свог младалачког полета, али никад не заборављајте на фер-плеј. Прво чојство, па онда јунаштво! Упознајте се, дружите се и с нарочитом љубављу и бригом опходите се једни према другима. У име ваших одјељењских старјешина, у име ваших наставника, у име ваших старијих другара и у своје лично име, ја вам честитам и желим вам најтоплију и најсрдачнију добродошлицу.“

Наше прошлогодишње матуранткиње Валентина Алорић и Марија Пејатовић у надахнутим обраћањима пренијеле су првацима своје утиске о гимназијском школовању, истичући незаобилазан значај квалитетног образовања за успјех и појединца и друштва.

Нови гимназијалци имали су прилику да погледају и филм „Етос наше школе виђен очима ученика“ који је премијерно емитован за 121. годишњицу постојања и рада Гимназије, а који су заједно са ученицима осмислиле и креирале професорице Невена Томић, Сања Голубовић, Љиљана Раневски и библиотекарка Љуба Чепић.

Након свечаног пријема, одјељењске старјешине првог разреда Весна Кастратовић, Сања Голубовић и Љубисав Боричић извршиле су прозивку ученика.

Техничку подршку приликом емитовања филма пружио је ученик одјељења IV1 Лазар Пуповић.

„Почни с мјеста на којем си. Искористи оно што имаш. Учини оно што можеш.“ – Артур Еш