Семинар на тему педагошке комуникације

У Гимназији је у суботу, 2. априла, одржан семинар под називом „Ефикасна педагошка комуникација“. Семинар се састојао од сљедећих радионица: „Комуникација и интервенције у настави“, „Упознавање са основним стиловима комуникације“, „Развојне кризе и понашање ученика“ и „Стрес у наставничкој професији“. Водитељке семинара су биле Зорица Минић, психолошкиња у Испитном центру, и Александра Лалевић, педагошкиња у Центру за стручно образовање. Семинару су присуствовали вршилац дужности директора Бојана Грујић, готово сви професори наше школе и педагошкиња Ивана Вукашиновић.

Радна, конструктивна и надасве позитивна атмосфера обиљежила је први семинар одржан у Гимназији након дуге паузе изазване епидемијом вируса ковид – 19. Семинар је организован и реализован на иницијативу Тима за обезбјеђивање и унапређивање квалитета образовно-васпитног рада, уз идејну потпору в. д. директора Бојане Грујић.

У знак подршке особама са аутизмом, учесници су носили плаве тракице на реверу које је израдила наша педагошкиња Ивана. Гимназија ће се увијек залагати за инклузивност на свим нивоима, трудећи се да суштински и садржајно слиједи образовно-васпитне политике које промовишу Мисија и Визија наше школе.

„Ко год утиче на развој дјеце, долази у додир са самим језгром цјелине која има коријене у далекој прошлости а истовремено сеже ка непрегледној будућности.“ – Марија Монтесори, један од најзначајнијих педагога ХХ вијека

Припремила професорица Адела Дркић