Сарадња и комуникација као кључ за унапређење квалитета образовно-васпитног процеса

У библиотеци Гимназије, 17. децембра 2021. године, одржана је радионица Сарадња и комуникација као кључ за унапређење квалитета образовно-васпитног процеса, коју је организовао Ученички парламент у сарадњи са Управом школе и Тимом за обезбјеђивање и унапређивање квалитета образовно-васпитног рада у школи у саставу: професорице Сања Голубовић, Мирка Попадић, Тања Драгашевић, Адиса Малагић и педагошкиња Ивана Вукашиновић. Гошћа радионице је била в. д. директора Бојана Грујић.

Циљ одржавања радионице био је побољшање комуникације и постизање већег међусобног повјерења између ученика са једне и Управе школе и наставника са друге стране.

Пошто је свијест о нашим обавезама и правима предуслов за развијање и његовање квалитетне комуникације и међуљудских односа, један од првих корака био је упознавање са основним људским правима, као и обавезама и дужностима у школи. Ученице одјељења I2 Весна Јовић, Емина Златанић и Тамара Чоловић су на ту тему одржале презентацију коју су припремиле са професорицом Адисом Малагић.

Након тога, кроз групни рад и игру улога, представљени су неки од изазова са којима се ученици суочавају и начини на који се они могу рјешавати, а у складу са правима и обавезама о којима се претходно говорило.

Све активности су протекле у врло позитивној и конструктивној атмосфери, уз међусобно поштовање и уважавање свих учесника.

Радионицу су водили ученици одјељења III3 Јана Петровић и Марко Дамјановић.