Радионица за матуранте „ Професионална оријентација“

У оквиру Програма каријерне оријентације ученика, чланови школског Тима за каријерно савјетовање (Наташа Цмиљанић, Бисера Булут, Јелена Вуковић, Маја Вучинић Драгашевић и Адела Дркић ) организовали су радионицу на тему професионалне оријентације за све заинтересоване ученике завршног разреда наше школе.

Радионица је одржана онлајн, путем Zoom платформе, у четвртак 27. маја у временском интервалу од 18.00 до 19.20 часова. Гости радионице били су наши успјешни и угледни суграђани, који су својим инспиративним излагањима успјели да заинтересују ученике за своју професију. Захваљујући њиховом гостовању, ученици су допунили своја теоријска знања, сагледали своје представе о одређеним занимањима, личним способностима и компетенцијама. Ученици су могли да учествују у разговору и питају госте све што их интересује, а тиче се њихових професија.

Гости су нам били: др Александра Деспотовић професор на Универзитету Црне Горе, Емина Салиховић, секретар за друштвене дјелатности, Мирха Хасанбеговић, љекар специјалиста интерне медицине, Роден Нухановић стоматолог специјалиста дјечије стоматологије, Данко Бјековић нотар, дипломирани правник, Мирко Котлаја, дипломирани инжењер електротехнике, Фадил Табаковић власник и менаџер апотеке „Прима С“. Радионици је присуствовала и директорица наше школе, мр Љиљана Бајчетић која се такође обратила ученицима и упутила им корисне савјете по питању избора њихове будуће професије.

Циљ радионице је да се помогне ученицима да разумију и интерпретирају информације о свијету рада и будућој каријери, да разјасне недоумице које имају у погледу избора професије, да боље разумију себе и своје потребе и да превазиђу могуће баријере у погледу даљег учења и напредовања у будућим професијама.

Модератор радионице је била проф. Наташа Цмиљанић, координатор школског Тима за каријерно савјетовање ученика.

За Тим, Наташа Цмиљанић