Одржано предавање на тему присуства говора мржње на друштвеним мрежама

Предстванице Грађанске алијансе  Мехдина Кашић Шутковић и Александра Дубак су 24. октобра у нашој школи  говориле  на тему присуства говора мржње на друштвеним мрежама.  Предавању, које се се реализовало у оквиру пројекта „Youth combating hate speech“, присуствовали су ученици II разреда групе изборног предмета Грађанско образовање као и педагошкиња Ивана Вукашиновић и професорица Адиса Малагић.

Путем едукативне презентације под називом „ Етичко извјештавање медија о рањивим групама” ученицима су представљени резултати истраживања које је Грађанска алијанса спровела а којe се тицало увредљивих коментара на друштвеним мрежама.

Циљ предавања је повећање нивоа знања и свијести младих људи о важности недискриминационог говора у Црној Гори, као и промовисање кључних вриједности и пружање основних информација о стереотипима и говору мржње. Младима су дати и савјети на који начин као корисници друштвених мрежа могу допринијети смањењу говора мржње на друштвеним мрежама али и како се заштитити од наведених негативних појава.