Одржана радионица у оквиру пројекта „Green thinking for greener community“

У нашој школи је 18. априла одржана радионица у циљу реализације пројекта „Green thinking for greener community“ који реализује Институт за стратешке студије и пројекције, у сарадњи са Центром за климатске промјене, природне ресурсе и енергију, а уз подршку Завода за школство Црне горе.

Радионици је присуствовало 13 ученика првог, другог и трећег разреда, и то: Тамара Чоловић, Јана Томчић, Емина Златанић, Ана Капетановић, Ива Љиљанић, Бобана Лазаревић, Јована Василијевић, Ена Пјевовић, Душица Гачевић, Тајра Ајановић, Теодора Леовац, Тања Лакетић, Лука Минић, као и професорице Весна Кастратовић и Тања Драгашевић. Едукатор је био Зоран Миљковић са Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе и Андрија Леовац са Универзитета Доња Горица.

Циљ пројекта је повећање знања и свијести ученика о заштити животне средине и климатским промјенама и јачање капацитета образовних институција за имплементацију политика заштите животне средине.

Све средње школе укључене у овај пројекат добиће стручну и техничку помоћ у оснивању „Climate change clubs“, рачунању carbon footprinta за школе и припреми предлога пројекта у вези за заштитом животне средине и климатским промјенама.