Награђени најбољи радови са Конкурса поводом 120 година Гимназије

У четвртак, 18. новембра 2021. године, на отварању изложбе посвећене Танасију Пејатовићу, награђени су и најбољи литерарни и ликовни радови гимназијалаца на Конкурсу који је наша школа расписала поводом 120 година постојања и рада.

У категорији литерарних радова треће мјесто освојио је Петар Грујић, ученик четвртог разреда, друго мјесто Дуња Сокић, ученица првог разреда, а прво мјесто Андреа Гачевић, такође ученица четвртог разреда. Менторка Петру Грујићу и Андреи Гачевић била је професорица Нада Рондовић, а менторка Дуњи Сокић била је професорица Јелена Бајић.

У категорији ликовних радова треће мјесто освојила је Тијана Потпара, ученица четвртог разреда, друго мјесто Лидија Цвекић, такође ученица четвртог разреда, а прво мјесто Василија Лековић, ученица другог разреда. Менторка Тијани Потпари и Лидији Цвекић била је професорица Наташа Цмиљанић, а Василији Лековић професорица Жаклина Мрдовић.

Конкурс, као и додјела награда ученицима, реализовани су у сарадњи и уз велику подршку Секретаријата за друштвене дјелатности Oпштине Пљевља и Завичајног музеја.