Бијела бреза – 2021

Бијела бреза – 2021

Љепота земље – богатство које није у потпуности процјењено. Само активна позиција свих људи ће промовисати правовремено рјешење настајућих еколошких проблема. Заштитом флоре и фауне оплемењујемо себе и своја осјећања- доброту, поштовање и љубав према животу на Земљи.

Наша школа као чланица UNESCO ASPnet , тежи промовисању универзалних UNESCO вриједности и циљева одрживог развоја. Ове године смо, по трећи пут, учествовали на Међународно – еколошком фестивалу дјечије и омладинске креативности “Бијела бреза” у организацији Министарства образовања за Омску област.

Циљ фестивала је јединствена прилика за учеснике различитих облика и жанрова да скрену пажњу јавности на проблем животне средине и уочавање еколошких проблема, како би понудили своја рјешења, развили креативне способности и обратили пажњу на очување животне средине.

Ученици су са својим менторима учествовали на фотоконкурсу “ Одраз”. У конкуренцији је било 3341 радова у 9 номинација, из града Омска, Омске области, 8 региона РФ и Црне Горе. Тимски дух и рад, и ове године, донио је ученицима и професорима наше школе 7 диплома I, II и III степена. Ангажманом главне координаторке овог пројекта, професорице руског језика Наташе Цмиљанић, и уз техничку подршку професорице информатике Иване Анђелић, послали смо укупно 27 радова. Наградјени ученици су добили дипломе, а њихове менторке и остали учесници сертификате.

У категорији “Репортажа” Анђа Чавић, ученица трећег разреда, је освојила I награду за рад

“ Барке ” а менторка ученици је професорица Тања Драгашевић.

У категорији “Пејзаж” Јована Цупара, ученица трећег разреда, је освојила I награду за рад

” Чаролија залеђеног језера” а менторка ученици је професорица Весна Кастратовић.

У категорији “Репортажа” Милош Зиндовић, ученик трећег разреда је освојио II награду за рад

“ Бијеле брезе у мом селу ”, менторка ученику је професорица Тања Драгашевић.

У категорији “Пејзаж” Александра Поповић, ученица трећег разреда, је освојила II награду

за рад ” Огледало природе” а менторка ученици је професорица Тања Драгашевић.

У категорији “Животиње” Марко Јеловац, ученик трећег разреда, је освојио за рад “Слобода” а менторка ученику је професорица Весна Кастратовић.

У категорији “ Кућни љубимци ” Марко Јеловац, ученик трећег разреда, је освојио II награду за рад ” На часу математике” , менторка ученику је професорица Весна Кастратовић

У категорији “ Кућни љубимци ” Андреа Гачевић, ученица трећег разреда, је освојила III награду за рад ”Чувар воденице”, менторка ученици је професорица Весна Кастратовић.

За тим,                                                             

Тања Драгашевић и Наташа Цмиљанић